Bedrijfsnetwerk installatie

Bij ons bent u aan het juiste adres indien u glasvezel-, UTP- of FTP-bekabeling nodig heeft! Wij zorgen ervoor dat uw netwerk naar behoren werkt. Alles in uw netwerk steunt op de bekabeling, dus dit is van cruciaal belang. Wij bekijken uw netwerk en kunnen dan zeggen welke soort bekabeling er nodig is, op maat van uw bedrijf en toepassing.

glasvezelbekabeling

Glasvezelbekabeling

Kabels vervaardigd uit glasvezel zijn de meest efficiënte kabels. Met deze bekabeling kunt u lange afstanden overbruggen die voor UTP- en FTP-bekabeling te ver gegrepen zijn.
Niet alleen de afstand, maar ook het minimale data verlies is positief bij dit soort bekabeling. Een glasvezel kabel kan ook heel hoge spanning verdragen.

Deze bekabeling is in het leven geroepen door de stijging van de koperprijzen en door de hoge bandbreedtes die tegenwoordig gebruikt worden.

utp bekabeling

UTP bekabeling

UTP kabels kunt u terugvinden bij verscheidene netwerken en worden ook gebruikt bij het aansluiten van een telefoon. Deze bekabeling wordt vervaardigd uit koper. UTP bekabeling wordt meestal gebruikt bij computer netwerken.

De bekabeling wordt gelegd bij kleine en iets grotere afstanden, dit omdat de prijs lager ligt dan bij glasvezelbekabeling.
Wanneer deze afstand echter te groot wordt, gebruikt u best glasvezelbekabeling.

UTP kabels worden de dag van vandaag ook vaak gebruikt bij beveiligingscamera's.

ftp bekabeling

FTP-bekabeling

FTP bekabeling wordt, zoals UTP kabels gebruikt bij verschillende netwerken. FTP kabels zijn ook gemaakt uit koper.

Deze bekabeling wordt, zoals bij UTP, ook gelegd bij kleine en iets grotere afstanden.
Wanneer deze afstand te groot wordt, gebruikt u best glasvezelbekabeling.

Er zijn niet veel verschillen tussen UTP en FTP bekabeling. Bij FTP is de kabel nog eens extra afgeschermd en daardoor is deze iets minder storinggevoelig.